Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten:
- 2 wortelen
- 2 stengels witte selderij
- 1 rode paprika
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 tl plantaardige olie
- 1 l groentebouillon
- 200 gr tomaten uit blik
- peper en zout
- 70 gr pindakaas
- 2 el pikante chilisaus

Bereiding:
Maak alle groenten schoon en snijd ze in stukken snipper de knoflook fijn. Stoof de ui glazig in de olie en doe er de gesneden groenten bij. Voeg de bouillon en de tomaten toe. Kruid met peper en zout en laat 40 minuten garen onder de deksel. Mix de soep met de pindakaas en breng tot slot op smaak met de chilisaus.

TIP:
Dit is voldoende voor meerdere porties. Je kunt de soep in kleine porties bewaren in de koelkast of diepvriezer, zodat je ze maar hoeft op te warmen bij een volgende gelegenheid.